Kako v praksi zgleda, ko Piki pripeljete družbo


Mačka Pika je izjemno navezana na svoje skrbnike, recimo jim družina Novak. Zahteva veliko pozornosti, crkljanja, po stanovanju hodi za svojimi ljudmi kot kakšen kuža. Spi seveda v postelji ob izbrani osebi, najpogosteje je to mama Novak. Prav tako je redna članica zasedbe pred TV-jem in med kuhanjem dobro obvladuje vse strateške položaje.


Pika s svojim vedenjem pri skrbnikih vzbuja dosti prijetnih občutkov, obenem pa tudi slabe vesti. Namreč vsakič, ko gredo od doma po opravkih, v službo ali šolo, imajo tisti trdovraten občutek, kako jih Pika pogreša, ko jih ni. V želji, da bi Piki popestrili samotni čas, se odločijo in ji vzamejo za družbo še eno mačko.
Potrebnega je bilo nekaj prepričevanja mame Novak, a zaradi lepih šolskih uspehov obeh hčera je popustila in pristala na še eno mačko. Tudi sama čuti tisto kljuvanje vesti, ko odhajajo od doma, še posebno, ko odidejo na dopust! Saj soseda lepo poskrbi za njo, pa vendar… Odgovorni Novakovi so svojo novinko torej skrbno izbrali v bližnjem zavetišču, prikupnega značaja jim je bila takoj všeč in zdela se je kot ustvarjena za Piko.
Ko nastopi Veliki dan, gre oče Novak s hčerama po Beti. Pripeljejo se domov, postavijo transporter v predsobo in pokličejo Piko. Ta se prijazno priziblje v predsobo in začudeno zazre v škatlo. Malo vohlja, stopi par korakov bližje in še kar naprej strmo in pozorno gleda. Beti se v transporterju premakne bližje rešetki, Pika jo zagleda, začne renčati in pihati ter…
No, družinske idile je za 14 dni konec. 🙂
Slika: Chris K39 – Pixabay
Beti je čisto ponižna in prijazna, zato pa se Pika obnaša kot podivjana furija. Pihanja in renčanja pri hiši ne manjka in Novakovim  ni nič jasno. Sprašujejo se, kje so zgrešili in ali bi Beti morda bilo treba vrniti v zavetišče. Dobri nameni, ki vodijo v pekel, bi lahko rekli.
V resnici pa je to dokaj klasičen potek, ko želimo v gospodinjstvo prinesti novo mačko.  V večini primerov se zadeve izidejo čisto v redu, pri čemer pa lahko tudi sami pomagamo z določenimi dejanji.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s