Globoko presenetljivo spoznanje

Med vožnjo na letališče me začne glodati nekje v globini…

Bodo dobro poskrbeli? Me bo pogrešala? Mi bo zamerila?

dog-791760_1280


Peljemo se na dolgo pričakovane počitnice. Tropska destinacija, soglasno smo jo izbrali in otroka se veselita že mesece. Midva pa tudi potrebujeva odklop, življenje je nepretrgana dirka.

Letos je prvič ob letovanju nastopilo vprašanje. Kam bomo dali Karo?

Nikoli prej nismo imeli psa, zato je to za nas novo vprašanje. Nimamo bližnjih, ki bi lahko popazili, zato smo poiskali dober hotel z vsemi priporočili in ji plačali namestitev. Živela bo pri njih, v stanovanju, kot članica družine skupaj s še nekaj psički. Bili smo tam, kot kaže se bo lepo ujela z ostalimi, kar zdirjala je med njih.

No, pa vseeno… To glodanje. Kara se mi vsiljuje, ne morem se je otresti. Ali je to sploh možno?

Vseh 14 dni letovanja jo neznosno pogrešam. Presenečena ugotovim, da odštevam dneve do vrnitve in obenem razmišljam, kako bomo naslednje leto odšli nekam, kamor bo lahko šla z nami. Skoraj ljubosumno opazujem hotelske goste, ki imajo pse s seboj. Treba bo paziti, da bomo letalo rezervirali dovolj zgodaj, da bo lahko med potniki. Naša Kara že ne bo med prtljago. Morda bi pa šli kar nekam z avtom? Bo bolj enostavno za psa. Kakšen Bohinj, recimo? Treba bo kupiti novo tablico in vgravirati mednarodno obliko telefonske številke. Treba bo…

cocker-spaniel-89247_640


Stojim ob mali mešanki v parku in poslušam to pripoved mlade gospe, ki o svojih načrtih za naslednje letovanje ne more povedati svojim prijateljicam, ker bi mislile, da se ji je zmešalo.

Poslušam pripoved ženske, ki je pristala in izpolnila željo svojih otrok, da vzamejo psa, čeprav je bila sama najprej zelo proti. Ker se ni videla kot ljubiteljica psov. Kljub ogledovanju dragih pasemskih so na koncu izbrali nekoga iz zavetišča. Nekoga, na videz povsem neizrazitega. Nekoga, ob komer sogovornica nepričakovano odkrila v sebi nove dimenzije doživljanja.

katcsend pixabay
Poslušam to pripoved z globokim razumevanjem in skrivam pred sogovornico ganjeno lesketanje v očeh. Draga neznanka, dobrodošli v klubu ”Pes mi je ukradel srce”! Upam, da ste našli dovolj zanimivih destinacij, kjer so psi dobrodošli. In tudi kakšno novo prijateljico.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s